Дъждовно ще бъде времето само по Черноморието. Графика НИХМ

Дъждовно ще бъде времето само по Черноморието. Графика НИХМ

Облачността от северозапад ще продължи да се разкъсва и намалява до предимно слънчево време, най-късно в Югоизточна България, където преди обяд на места все още ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна, по билата ще е мъгливо; след обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен, по най-високите части - временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава облачно време и главно по южното крайбрежие все още ще има валежи от дъжд. След обяд от север облачността ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа до умерен, в южните райони - временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е между 12° и 16°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 16 мин. и залязва в 17 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 49 мин. Луната в София изгрява в 7 ч. и 16 мин. и залязва в 16 ч. и 55 мин. Фаза на луната: новолуние.