Снежна покривка е натрупала в цялата страна. Снимка АПИ

Снежна покривка е натрупала в цялата страна. Снимка АПИ

Времето днес ще бъде предимно облачно, но валежите ще отслабнат и спират, до вечерта в цялата страна. Ще духа слаб и умерен, в източната половина от страната силен вятър от север-североизток и ще има виелици. Застудяването ще продължи и към 14 часа температурите, в повечето райони, ще са между минус 5° и 0°, по ниски в Североизточна България, в София – около минус 4°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, които още преди обяд ще отслабват, до вечерта в повечето райони и ще спрат. Ще духа силен и бурен вятър от изток-североизток и с него ще се създават условия за виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и към 14 часа на височина 1200 m ще бъде минус 3°, на 2000 m - около минус 7°.

По Черноморието ще бъде облачно. Ще има слаби валежи от сняг, на юг от Бургас - дъжд и сняг. Ще духа силен северен вятър и с него застудяването ще продължи. Дневните температури ще са предимно между минус 6° и минус 2°, малко по-високи по най-южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 4 бала.