Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

Времето в неделя ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност. Само на отделни места, главно в крайните югоизточни райони, ще превали. Вечерта от запад ще започне увеличение на облачността и отначало в крайните северозападни райони ще превали, а през нощта на много места от запад на изток. Ще духа слаб, в Югоизточна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 29°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността ще се увеличава, но до вечерта ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има главно над южните райони и на отделни места там ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 54 мин. и залязва в 19 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 3 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 50 мин. и изгрява в 21 ч. и 48 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние.