Слънчево ще бъде времето през целия ден. Графика НИХМ

Слънчево ще бъде времето през целия ден. Графика НИХМ

Облачността ще се разкъсва и ще намалява, в много райони до предимно слънчево време. В сутрешните часове на отделни места в крайните северозападни райони все още ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 23°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд ще се разкъсва и ще намалява. Ще духа умерен, по билата силен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието облачността ще e променлива, преди обяд предимно значителна. Ще духа до умерен северозападен, по южното крайбрежие - югозападен вятър. Максимални температури: 23°-27°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 55 мин. и залязва в 18 ч. и 24 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 28 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 12 мин. и изгрява в 18 ч. и 11 мин. Фаза на луната: пълнолуние.