Слънчево ще бъде времето в днешния ден. Графика НИХМ

Слънчево ще бъде времето в днешния ден. Графика НИХМ

Времето днес ще е предимно слънчево. След обяд от северозапад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява; до полунощ в северозападните райони ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, който най-напред в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и вечерта значително ще се усили. Все още топло време с максимални температури между 25° и 30°, в София - около 26°. През нощта срещу понеделник със силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух. Над цялата страна ще се заоблачи и на места, главно в северозападната й половина, ще превали дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, след обяд ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Топло с максимални температури: 21°-26°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 18 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 3 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 13 мин. и залязва в 19 ч. и 1 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние.