Yasla1

Yasla1

Поетапно приемат в градините във Варна

През тази седмица са обявени 34 нови места за деца, родени през 2009 и 2010 г. Разкрити са и 30 места за деца, родени през 2007 и 2008 година, които подлежат на задължителна предучилищна подготовка.

Броят на осигурените допълнителни места за детски градини в морската столица за периода от месец август до момента е 355. До края на учебната година предстои да се реализират няколко инвестиционни намерения, които ще разрешат проблема с недостига на места в забавачниците. Предстои изработването на проект за строителство на детска градина на улица "Анастасия д-р Железкова". Новата сграда ще бъде с 6 групи за 150 деца и физкултурен салон.

В процес на строителство е разширението на ОДЗ №11 "Детски свят" в район "Владислав Варненчик". Изграждането на новия корпус на детското заведение започна през месец август. То ще гарантира разкриването на нови места за 60 деца. Малчуганите ще получат и допълнителна придобивка - нови физкултурен салон и басейн.

В края на месец октомври започват строителни дейности в ОДЗ №24 "Иглика" във варненския квартал "Виница". Разширението на детското заведение ще осигури нови 60 места, самостоятелна кухня и физкултурен салон.

Строително-ремонтните дейности в бившето частно училище "Малкия принц" трябва да приключат до края на учебната година. След преустройството на сградата се очаква да бъдат разкрити 90 нови места. Приемът за тях ще се осъществи през месец декември. Така новите места от строителство, които ще осигури община Варна до края на учебната година, стават 210.