DSC_8636

DSC_8636

Показват безплатно най-добрите филми от майсторския клас на проф. Дюлгеров Зрителите ще могат да видят най-новите попълнения от следващото поколение български режисьори и техния поглед над шест късометражки с различни превъплъщения на любими български актьори като Джоко Росич, Асен Блатечки, Иван Бърнев и Китодар Тодоров.

Филмите включени в програмата са няколко.
"Прераждане", реж. Виктория Дрехарова, с участието на Иван Бърнев. "Прераждане" е един късометражен филм за обикновения човек, който един ден се сблъсква с едно необикновено препятствие. То преобръща живота му наопаки, като героят е изправен пред сериозна дилема как да продължи напред. Изходът е един – да се освободи от натрупаните с годините комплекси и да открие нов смисъл в живота си, посредством емоционална и физическа промяна.
"Шепа любов", реж. Стоян Чолаков, с участието на Джоко Росич и Асен Блатечки
Самотен възрастен мъж споделя изолирания си живот насред нищото с една муха. Един ден в дома му го посещава нахакан пътуващ търговец, който променя завинаги това необикновено приятелство между мухата и стареца.
"Слон", реж. Оги Костовски. Мистериозен силует на тротоара нарушава спокойствието на малкия град. Местните хора започват да изразяват предположения относно неговия произход. Така се ражда теория за убийство, която се предава от уста на уста. Този слух взривява медиите. Докато полицията търси трупа, случайни минувачи на сцената на престъплението, се възползват от възможността да говорят в произволен граждански протест, да спечелят малко пари или да откраднат каквото успеят.
"Трети срещи от новия вид", реж. Антония Милчева. Двама млади се срещат и се разделят заради предразсъдъците си.
Само истински чистият човек, без натрупани стереотипи на поведение може да види в другия приятел. И да му даде шанс, въпреки че е различен от него.
"Timed-out", реж. Иван Иванов, с участието на Китодар Тодоров. Това е филм за отегчен от сивия си живот човек, който неочаквано получава възможността да контролира времето. Той се опитва да направи нещата, които иначе няма смелост да направи с живота си, за да осъзнае, че човек трябва да внимава какво си пожелава.
"Солено и сладко", по разказа на Деян Енев, реж. Поли Генчева, с участието на Асен Блатечки. "Солено и сладко" разкрива историята за един баща и неговия син, поставени в необичайна ситуация в навечерието на Коледа. Останали сами без съпруга и майка, двамата ще трябва да открият надеждата и пътя един към друг. Тази нощ  и за двамата ще бъде откровение за сърцето и душата им в стремежа им за намиране на надежда и изход за тяхното семейство.
Прожекциите са в следните дни и часове:
4 юни, 15:30ч, Зала Регионална Библиотека Бургас (ул. Булаир 10)
4 юни, 20:00ч, Tea House Бургас (пл. "Тройката" 4)
5 юни, 20:30ч, хостел "Бургас" (ул. "Славянска" 14)
вход: свободен.