STSM_Shon

STSM_Shon

Показват в кината Овцата Шон за деца с аутизъм

и Бургас. Това са първите прожекции адаптирани към нуждите на хора с това заболяване. Деца и възрастни със специални нужди ще могат да гледат премиерната анимационна комедия "Овцата Шон: Филмът".

Еднократните специални прожекции ще бъдат на 7-ми февруари от 10:30 часа в седемте избрани градове. В Бургас прожекцията ще бъде в "Синема сити".

Стандартният кинопоказ често е сериозно предизвикателство за зрителите в аутистичния спектър, както и за такива със сетивни или интелектуални затруднения. Силният многоканален звук и тъмнината причиняват тревога у някои от тях, а нуждата да изразяват емоциите си понякога бива посрещната с неодобрение от други зрители.

Извънредните прожекции на новия анимационен хит от създателите на "Пиратите! Банда наудачници" ще бъдат достъпни за всички зрители, независимо дали имат специални нужди или просто предпочитат по-ненатоварващо за сетивата прекарване. Те могат да очакват следните промени към стандартните условия в киносалоните: - нивото на звука ще бъде по-ниско от обичайното и ще са активни само колоните в предната част на киносалона, светлините в залата ще бъдат полузагасени, няма да има трейлъри преди началото на филма, зрителите ще бъдат свободни да се движат из киносалона. Тичането обаче не е позволено, а децата трябва да бъдат под постоянно наблюдение. 

Модификациите са съобразени с дългогодишния опит на големите британски киновериги, както и с ценните съвети на асоциация "Аутизъм", която радушно приветства идеята.

"Овцата Шон: Филмът" разказва историята на бунтарски настроената овца Шон и неговото стадо, които решават да си вземат почивен ден от скучната и монотонна работа във фермата, но плановете им напълно се оплитат. Несръчните животни бутат караваната със спящия в нея фермер и тя полита надолу по хълма право към големия град!

Сега животните трябва да стигнат до града незабелязано, да открият фермера и верното му куче Бицър и да върнат всичко така, както е било... без фермерът да разбере за тяхната пакост.

Вижте трейлъра на филма:

http://www.youtube.com/watch?v=dpQsH_9MvgQ