DSC_9470

DSC_9470

Показват в снимки живота на хората с увреждания да участват фоторепортери от града. Най-добрите снимки ще бъдат покредени в изложба. Идеята за конкурса е на фоторепортера Румен Раканов и е подкрепена от Иван Карагьозов - председател на Центъра за психологически изследвания в морския град. Конкурсът е част от проекта "Подай ръка", който центърът започва съвместно с община Бургас и общинския превозвач "Бургасбус".DSC_9472

Кампанията "Подай ръка" ще информира за проблемите на хората с увреждания в Бургас.
Център за психологически изследвания е национално представена организация, член на Националния съвет за хора с увреждания към Министерски съвет. Организацията е посветена в защита правата на хората с физически, ментални и сензорни увреждания.DSC_9477
Кампанията, която центърът органазира цели да повиши нивото на информираност към хората с увреждания и техните специфики и ще се проведе на няколко "вълни".
Първата вълна обхваща телевизионните, печатни и интернет медии. Тя включва телевизионен клип - послание и постери, чието излъчване ще формира нови обществени нагласи, насочени към хората с увреждания.
Втората вълна е със съдействието на Община Бургас. Общинската фирма "Бургасбус" ще бъде посланик на добра воля за популяризирането на цветните постери, представляващи символични обръщения към бургазлии. Общинският превозвач ще се превърне в своеобразна арена за промяна на общественото мнение, като всеки месец посланията ще бъдат променяни.
От 1998 година в "Бургасбус" се предлага услугата "Позвъни и се вози", предназначена за хора с увреждания. За нуждите на звеното са закупени още шест микробуса, които пътуват на територията на общината. В новите автобуси, които се движат от близо година в Бургас има специални платформи за хора с инвалидни колички. Предстои да бъдат изградени и специални подходи на новите спирки, които ще бъдат обособени по линиите на градския транспорт.