PoroyV

PoroyV

Порой заля Варна. Десет души удавени е потънал във вода и кал и е неузнаваем.

35 литра на кв. м. дъжд се изля във Варна. За сравнение месечната норма за валежи за целия месец юни е 60 л. на кв. м. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди Иван Иванов, директор на НИМХ – Варна.
Около 18,30 ч. днес гръмотевично попадение в контактната мрежа на тролеите на бул. "Сливница" до затвора е станало причина за падане на напрежението.
Аварията е отстранена, но всички тролейбуси са спрени, заради продължаващите гръмотевици. Проблеми са установени и в мрежата до района на лятно кино "Тракия".
Всички линии са поети от автобуси, в Аспарухово е наводнена централната зона, което възпрепятства движението на рейсовете, съобщи Максим Тодоров от "Градски транспорт". Със закъснение с около 40 минути се движиха автобусите по линии 17 ,17 – а, 46, 55, 60, 2. На улица "Николай Ханчев" имаше закъсала кола, която пречи на прибирането на тролеите в депото, работи се по отстраняването на проблема. Огромна водна маса се е събрана в района на гаровия площад.
Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Повече от улици са наводнени, има закъсали автомобили - нека шофьорите да внимават и да не карат бързо, съобщи Купен Пашов, шеф на "Гражданска защита" в общината. Има сигнали за паднали клони, наводнена е детската ясла в Аспарухово.
Два екипа на общината и работници от фирма "Никман" започват работа по отводняване.