DSC_4213

DSC_4213

Портът има сключен колективен договор за 2 години

със синдикалисти от България и Австрия. Те са на посещение в порта в рамките на визитата им у нас. Тя се организира от КТ "Подкрепа" и е в изпълнение на съвместен договор между синдикалните организации на България, Румъния и Австрия.DSC_4249

"Пристанището е първото предприятие, в което през 1990 година бе сключен първия колективен договор. За нас е много важна работата със синдикатите", каза на срещата Диян Димов.

Делегацията е водена от регионалният лидер на "Подкрепа" Иван Костадинов и от Кирил Пейков - синдикален лидер отговарящ за сектор "Лека промишленост".

Докато синдикалистите от Австрия се запознаваха на място с работата на пристанището, колегите им от най-големия румънски синдикат "Картел Алфа" посетиха общинската фирма "Бургасбус" ЕООД. В делегацията има синдикални лидери от сектор "Лека промишленост", сектор "Банкерство", представители на служители на администрацията и други. Според Кирил Пейков нашето законодателство е добре уредено. Проблемите у нас не са толкова със заплащането, колкото с условията на труд, при които работят българите.

"В момента върви синдикално преброяване и в края на май-началото на юни ще разберем точния брой на синдикалните членове у нас", коментира Иван Костадинов.