DSC_9327

DSC_9327

Посланикът на Франция връчва приз на учител френски език във варненската гимназия "Фредерик Жолио-Кюри". Отличието се присъжда за цялостния й принос в преподаването на френски език в школото.

Посещението на посланик Лапер дьо Кабан във Варна е на 19-ти март, в навечерието на Международния ден на франкофонията. Дипломатът ще участва в честването на  57-та годишнина на емблематичната за франкофонията във Варна гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" и по този повод ще открие табелата на Label FrancEducation – знак, получен наскоро от училището за отличното качество на билингвалното обучение.

Негово превъзходителство ще бъде гост и на церемонията за откриването на новата сграда на Международното френско училище във Варна. Основано през 2008 година и започнало дейността си със седем ученици, през септември 2011 година се премества в комплекса "Св. св. Константин и Елена", за да достигне до 150 ученици в детската градина, началното и средното училище, разпределени в две сгради през септември 2014 година.

Във варненския Икономически университет посланикът ще изнесе на български език лекция по тема, свързана с бъдещето на Европа.