Krassi

Krassi

Посвещават метъл фест на загинал сърфист да посветим концертите на него. Той присъстваше на всичките живи изяви на феста и винаги беше най-отпред", разказа Ганчо Кожухаров - един от организаторите на фестивала.

Една от бургаските групи е подготвила специална изненада в чест на сърфиста, но тя ще се пази в тайна до 2 август. Тази година събитието е напълно безплатно и се реализира с подкрепата на Община Бургас. Организаторите обаче имат изискване за дрес код - да се влиза само при облечена черна "метълска" тениска. Тези, които нямат такава, могат да си закупят фестивална. По този начин цялата публика ще представлява едно "черно море".
Участие ще вземат групите: Necromancer, Brothers In Blood, Act of Grotesque, Womb of Maggots (Гърция), Akral Necrosis (Румъния), Upyr, Axecutor, A-moral, O.H. и Muddy.
Sea of Black Festival се провежда за втора година под това име. Целта на организаторите от Uberkool Studios и Black Flag е да се възроди познатият от миналото Бургаски Метъл Фест. 
* Сърфистът Красимир Гюров почина на 17 май тази година след като падна при скок върху бетоновите тетраподи край Сарафово. Приятелите му организираха мащабна кампания за кръводаряване, в която се включиха стотици бургазлии. Въпреки двудневната борба, лекарите не успяха да спасят живота му.