0151

0151

Пожарът край Равда - умишлен палеж или измама

разположен до Равда. Огънят бе потушен от 20 пожарникари от службите в Поморие и Несебър.

При извършения полицейски оглед е установено, че складовите помещения на неработещото предприятие се съхранявали над 20 тона гранули и други материали за производство на пластмаса. В складовете не е имало електрическо захранване, тъй като обекта не функционирал и част от машините и съоръженията в него били разпродадени.

Заводът е собственост на международна компания. Представителят й за България е 55-годишен израелски гражданин, който към момента на инцидента не се е намирал в страната. Имотът, който е с обща площ 13,847 дка. е охраняван от жива охрана, като е обезопасен с масивна ограда.

При извършения повторен оглед на мястото на пожара от следствено-оперативна група при Райнно управление "Полиция" в Несебър не са установени данни за умишлен палеж. Няма иззети стопилки или парцали с петролни продукти.

По образуваното досъдебно производство обаче се работи по няколко версии, сред които пожар вследствие на случайно събитие, застрахователна измама или умишлен палеж.

При извършените замервания от екипи на РИОСВ – Бургас по време на пожара в три точки в Несебър, Равда и на 80 м. от местопроизшествието, завишени стойности по измерените показатели не са установени.

Работата по случая продължава.