Пращат на СДС Бургас снимки на "криви" светофари и нередности в организацията на движението в морския град.

 

Сред най-честите, констатирани от гражданите са светофари, които объркват шофьорите, противопоставяне на знаци и светлинни сигнали, подвеждаща пътна маркировка, поставяне на повече от необходимите пътни знаци или липсата на такива, където е нужно.

Пример за такава нередност е кръстовището пред Професионална гимназия по транспорт в Бургас. Там светофара, обърква шофьорите, указвайки, че могат да продължат движението си в посока наляво или направо, а всъщност възможните варианти са наляво или надясно. "Този подвеждащ светлинен сигнал праща шофьорите в Морската градина на Бургас", коментират граждани, сигнализирали за проблема СДС- Бургас.

На същото кръстовище има и други подобни проблеми.

Във връзка с установените нередности и сигналите от бургазлии, местната организация на сините създаде работна група, която ще търси съдействието на експерти за решаване на проблемите. Седесарите са категорични, че трафикът в Бургас е достатъчно натоварен и наличието на такива пропуски затруднява още повече движението по бургаските улици.

"Основната цел на СДС- Бургас е облекчаване на придвижването и паркирането, както и повишаване безопасността на пешеходците", коментира Бориска Стоева, зам.-председател на СДС- Бургас и член на работната група. Според нея трябва да се направи анализ на организацията на движението, за да могат проблемите с паркиране, маркировка, знаци и светлинни сигнали да бъдат решени.

От СДС- Бургас призовават гражданите, които са се сблъсквали с нередности и пропуски да подават сигнали и мнения с цел подобряване организацията на движението и придвижването в Бургас. Бургазлии могат да сигнализират за нередности, свързани с настилка, маркировка, пътни знаци, светофари, места за паркиране, пешеходни пътеки, синя зона и др.