DSC_0874-2

DSC_0874-2

Правителството даде още 22 млн. лв. за пътища във Варна на всички основни булеварди във Варна. Това е един много сериозен ресурс, инвестиран от държавния бюджет. Мога да обобщя, че така ние изпълняваме нашия ангажимент за подкрепа на усилията на кмета на Варна за възраждане на града. Това заяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която заедно с кмета на морската община Иван Портних и министъра на земеделието и храните Десислава Танева огледаха реконструирания втори етап от булевард "Трети март".

"Трети март" е емблематичен за Варна – десетилетия наред бе в изключително тежко състояние, най-разбитият булевард в града. Затова днес съм удовлетворен, че успяхме да го обновим – на два етапа. Благодаря на правителството за подкрепата!  Подменени са всички подземни комуникации, изграден е нов водопровод по цялото протежение на улицата", каза Иван Портних. Той отчете, че от МРРБ вече са възстановили средствата, вложени в първия етап от ремонта. Вторият етап, на стойност 3,5 млн. лева, също са осигурени от МРРБ. Освен рехабилитацията на платното, са изградени джобове на спирки, нова разделителна ивица, изграден е тротоар, положени са бордюри, защитен парапет. DSC_0852-2
Предстои наесен или в началото на следващата година да започне реконструкцията и на последния участък – до улица "Вяра". По този начин всички основни пътни артерии, свързващи центъра с районите "Младост" и "Владислав Варненчик", ще бъдат изцяло обновени. Булевард "Янош Хуняди" е разширен с две платна в долната част, обновени са булевард "Сливница", "Константин и Фружин", "Владислав Варненчик". Остава с общински средства да се възстанови отсечка от булевард "Света Елена". 
"Моето лично желание и воля и на правителството е да продължим да подкрепяме града в областта в развитието на пътната инфраструктура. Завършихме първата част от ремонта на Аспаруховия мост, ще продължим с втория етап, предстои рехабилитация на виадукта "Звездица", както и на 30 км от пътя Варна - Добрич. Проектът е одобрен, договорът за финансиране е сключен, средствата са одобрени, търгът е в ход. Получихме много оферти и ако няма обжалване, още наесен ще започнем рехабилитация на този пътен участък", увери още регионалният министър.