centur

centur

Правят сцена на открито за деца в Средец

от община Средец. Те се реализират по проект "Трансгранична младежка зона", чийто водещ партньор е община Визе - Турция, в партньорство с община Средец. Финансирането на дейностите е Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Проектът е на стойност 399 982,63 евро и продължителност 24 месеца. Вече се изграждат детска площадка и сцена на открито.centur01

Поставя се ел. инсталацията за външното осветление и се оформя терена за цветните площи. В рамките на проекта ще бъдат извършени и  дейности по изграждане на културни  средища на открито във Визе и Средец, с цел социално и икономическо развитие на граничния район. Ще бъде  разработена  и подобрена визията на културното обновление в рамките на дейностите на партньорството с цел гарантиране трансграничното движение на хора от трансграничния регион. Целта на проекта е да се засили младежкото сътрудничество в културната и социалната сфера чрез "съвместни младежки културни и социални връзки". Проектът ще съдейства за по-активен обмен в областта на младежката политика, ще се разработят и иновативни методи за съвместни решения с участието на хората от двете общини.

В проектни дейности по проекта са заложени и благоустрояване на културен център на открито във Визе и благоустрояване в района на Трансграничен културен център за деца в Средец.

Района около Трансграничният  културен център за деца в Средец ще бъде озеленен. В района на центъра ще бъдат изградени тротоари и алеи. Предвидени са 27 места за паркиране на улица "Перущица" и 5 паркоместа за камиони в непосредствена близост до сградата на Трансграничен културен център за деца.

В проектните дейности за предвидени и изграждане на социална мрежа "Младежки форум" 1 във Визе и мрежа "Младежки форум" 2 в Средец и съвместно откриване на създадените общи социални и културни средища в общините, създаване на партньорства за социално сближаване и младежки обмени.

Дейностите по проекта за трансгранично сътрудничество ще съдействат за по добрия културен диалог между партньорите по проекта.