Правят показно по спасяване в Несебърския залив , на Иизпълнителна агенция "Морска администрация" – Бургас и екип от център за спешна медицинска помощ (ЦСМП) Несебър. Учебният сценарий включваше елементи много близки до реалната ситуация при евентуално корабокрушение, вследствие на възникнал пожар на борда на плавателен съд. Според идеята на учението се демонстрира спасяването на бедстващи хора в „горяща лодка”, както и попаднали в капана на водите край Несебър. Основен момент в него бе спасяването на хора изпаднали в беда. Мероприятието привлече вниманието на редица специалисти, които наблюдаваха с изключителна заинтересованост професионалистите, демонстриращи умения и бързина при изпълняване на тренировъчната спасителна акция.

От кмета на Община Несебър Николай Димитров бяха предоставени екипировки за работа в нормални и зимни условия в знак на съпричастност към доброволческата кауза за морско спасяване. Димитър Пурнарев – главен специалист "Защита на населението" в Община Несебър пожела от името на градоначалника, броят на влизанията  в морето със спасителния катер да е равен на броя на излизанията на брега, както и много здраве и успехи през летния туристически сезон, когато работата на доброволците е най-активна.

От председателя на общинския Спортен клуб по водни спортове - Десислава Николчева стана ясно, че следващата инициатива ще е от екологичен характер и ще включва почистване на морското дъно в района на пристанището на Несебър от водолазите-доброволци към клуба, осъществяването на традиционния плувен маратон и турнир по подводен риболов "Месембрия" 2011 г.

Сред гостите на учението бяха Благой Филипов – председател на Общински съвет – Несебър, капитан Жельо Вълков – ИА "Морска администрация" – Бургас, комисар Васил Василев – началник на ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението" и др.