Представиха Странджа на туристическа борса

Тази година за първи път районът на Странджа бе представен на общ щанд съвместно от община Царево, дирекцията на природен парк "Странджа" (ДПП) и Българска фондация биоразнообразие (БФБ).

 

Община Царево традиционно представи възможностите за морски туризъм в района, докато акцентът в представянето на ДПП и БФБ бе Регионалната марка "Странджа" и първите сертифицирани с нея къщи за гости в Бръшлян, Граматиково, Българи, Бродилово, М. Търново и м. Ковач. Марката е гаранция за качество на туристическото предлагане, в унисон с нуждите на природния парк и местните хора.

На щанда бяха предлагани рекламни материали, туристически карти и пътеводители както за местата за настаняване, така и за другите туристически атракции в района на парка – еко-пътеки, туристически маршрути, заслони за пикник и отдих, културно-исторически забележителности и др.

Целта на участието в най-голямото туристическо изложение в страната бе да се подпомогнат усилията на местните хора да развиват природосъобразни бизнеси, да предлагат стоки и услуги, създавани по щадящ природата начин. Представянето на регионална марка "Странджа" е част от проекта на БФБ "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", изпълняван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия Механизъм на Европейското икономическо пространство.