Топло и почти без валежи ще бъде времето през започващата седмица. Снимка Петя Добрева

Топло и почти без валежи ще бъде времето през започващата седмица. Снимка Петя Добрева

През първата половина от започващата седмица ще бъде предимно слънчево. На места по поречието на Дунав, в Източна България и в отделни котловини сутрин ще има ниска облачност или мъгла. В понеделник и вторник ще духа слаб вятър от източната четвърт. В сряда вятърът ще се смени със северозападен, до вечерта ще се усили и с него ще нахлуе сравнително по-студен въздух. В четвъртък по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна и Централна Северна България, на отделни места там и ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се понижат с 5-7°. В петък вятърът ще отслабне, в западната половина от страната на места и ще стихне, в източната ще стане от север-североизток. Ще преобладава слънчево време, но ще е хладно, с минимални температури близки до нулата, а дневните ще са предимно между 10° и 15°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, сутрин на места с ниска облачност и намалена видимост; бавно ще се затопля.

През последната седмица от месеца времето ще бъде променливо, вероятността за валежи е повишена, но ще бъдат предимно слаби и на места. Температурите ще бъдат малко по-високи от средните за периода, но бавно ще се понижават.