DSCN0035

DSCN0035

Продават 6 апартамента на датчанка, замесена в трафик на дрога от Бургаския окръжен съд присъда на съда в Копенхаген по обвинение в сътрудничество на своя сънародничка в незаконна търговия с наркотици, извършвана в страни членки на Европейския съюз.

Апартаментите са част от комплекс от т.нар. затворен тип, намиращ се на първа линия в курорта Слънчев бряг, в непосредствена близост до плажната ивица. Жилищата са напълно оборудвани, а първоначално обявената тръжна цена е изключително атрактивна, съобщават от НАП Бургас. Апартаментите са с квадратура от 63 до 118 кв.м. и се продават на цени между 60 000 и 118 000 лева като средната цена за кв.м. е 1000 лева. Жилищният комплекс е построен през 2007 г., когато са закупени и апартаментите, но те на практика почти не са били използвани. За оглед са предвидени три дни – от 27 до 29 ноември.DSCN0131

Търгът се организира от дирекция "Продажби" в териториалната структура на НАП Бургас, като тази дирекция освен, че организира продажбата на имущества, конфискувани в полза на държавата, организира и публични търгове за разпродажба на стоки и вещи в България, отнети от съдебни органи на държави членки на Европейския съюз. От началото на годината в Републиканския бюджет са внесени над 2 млн. и 100 000 лева от дирекция "Продажби" на ТД на НАП Бургас. От приходната администрация в морския град поясниха, че в конкретния случай процедурата предвижда, ако апартаментите бъдат продадени, постъпленията да бъдат разделени наполовина за националните бюджети на България и Дания. Повече подробности за условията на търга, както и за депозитите, които трябва да бъдат внесени, могат да се открият на сайта на Националната агенция за приходите www.nap.bg . Други четири апартамента, три от които в Бургас и един в Слънчев бряг, също са обявени за търг от дирекция „Продажби”на териториалната структура на НАП.