DSC_4943

DSC_4943

Продават мартенички за църквата в Средец

отидат за довършване на храма "Света Богородица" в града. В продължение на три дни бургазлии ще могат да купят мартенички и така да се включат в инициативата. На шатрата, която е разположена до Часовника в Бургас, се продават ризлични видове мартенички - за ръце, за закачане, дори във формата на рокля и терлички. Те са изработени от децата и персонала на детските градини в Средец, от центровете за настаняване от семеен тип, от Дружество на инвалидите, от дома "Щурче", от дома за възрастни хора с увреждания в село Факия.DSC_4918DSC_4914

Близо 20 000 лева ще са необходими за довършителните дейности в храма "Света Богородица" в Средец. "Предстои да бъде изработена и монтирана ограда, да бъде направена вертикална планировка. За храма трябва да бъдат закупени свещници и полилеи", каза пред Черноморие кметът на община Средец Иван Жабов. Той изказа своята благодарност към кмета на община Бургас Димитър Николов за възможността да бъде разположена шатрата на Средец в центъра на морския град.

"Има много хора и фирми в Средец, които ни помагат и се надявам и този път да се включат в инициативата. През август - септември църквата трябва да бъде официално открита. Имаме благословията на сливенския митрополит Иоаникий и всяка събота и неделя храмът е отворен за миряните в Средец", допълни Иван Жабов.