DSC_2612

DSC_2612

Прогнозират 20% ръст на туристи в Слънчев бряг

председателя на Управителния съвет на сдружение "Съюз на собствениците" (на снимката вдясно).

Към края на месеца се очакват и първите големи групи туристи от Русия, Великобритания, Германия и Ирландия. Според хотелиери, търсенето ще доведе до ръст в туризма тази година. Туристите, които са направили резервации още през ранната пролет, ще почиват на добри цени. Най-интензивно отново ще бъде във върха на сезона между 25 юли и 20 август.

Местният бизнес прогнозира ръст на чуждестранните туристи през лятото между 5 и 8 на сто. Очакванията са за 12-15 процента ръст на руския пазар, предимно поради облекчения визов режим. "Това, че правителството взе решение руските туристи да идват с Шенгенска виза ще повлияе положително", коментира Иванова. Руският пазар миналата година имаше задоволителен ръст и тази година също стоим добре на него като дестинация. Въпреки че се случиха някои неблагоприятни неща с туроператори, руският пазар е огромен. Увеличение  спрямо миналата година ще има и на гостите от Израел. Наблюдава се ръст от 4% в записванията на германски туристи за летния туристически сезон. Английският пазар се движи също в този параметър.

Сдружение "Съюз на собствениците" отново се обявява против поставянето на бариери на входовете на курортния комплекс.

В момента сдружението наброява общо 89 фирми-членове. В него работят всички онези, които имат активно отношение към обществената работа и към целите за развитието на туризма.