DSC_4006

DSC_4006

Провериха 39 трафопоста в Бургас които дружеството притежава в жилищни сгради на своята територия. Това са допълнителни инспекции, в допълнение на текущия контрол, който дружеството извършва на своите съоръжения минимум два пъти годишно", уточниха от дружеството.  

Продължава работата по изясняване на случая с взрива на трансформатора на улица "Хан Крум", при който бяха унижощени двата апартамента на първия етаж и засегнати сериозно жилищата в блока.
Първоначалното впечатление, че трансформаторът, част от трафопоста в сградата не се е взривил по време на инцидента от вчера се потвърди и от първия оглед на място от специалисти на "EVN България", казаха от дружеството.
Днес експерти на дружеството, включително и от Австрия се запознаха с оборудването. Този оглед потвърди първоначалните впечатления от вчера следобед, че в трансформатора не е имало взрив и той е запазил механичната си цялост. След този оглед специалистите на дружеството ще могат да започнат анализирането и систематизирането на информацията, като дружеството ще очаква и резултатите от официалното разследване.
Снимка Лина Главинова