DSC_6515

DSC_6515

Пускат филм за Ченгене по БНТ показан по БНТ1. 55-минутната лента, сътворена от бургаския екип Димитров - Георги Ингилизов и проф. Георги Дюлгеров, ще може да се види от зрителите на 27-ми септември, събота от 14.25 часа, потвърди сценаристът Георги Ингилизов. В творбата на триото, изявени творци, се разказва за живота, съдбата и нестихващите житейски и природни проблеми на рибарите, населяващи Ченгене скеле край Бургас.

"Знаеш ли, бедни ми рибарю" е един документален филм, гледайки го настръхваш от безрезервната любов на местните рибари към морето, готовността им да се борят за оцеляване на тази древна професия, и да се запази славата на Бургас, като морски град, твърдят хора, които вече са гледали филма.DSC_6568
Припомняме на нашите читатели, че документалният филм бе завъртян премиерно в Бургас в началото на 2015 година пред избрана ВИП-публика. Официално той бе представен в програмата на тазгодишното издание на "София филм фест на брега". За тези, които няма да имат възможност да видят на 27-ми септември творбата на режисьора Христо Димитров - Хиндо, има шанс. Очаква се 55-минутната лента отново да се завърти по БНТ.

Галерия