Anna_Maria1

Anna_Maria1

Пуснаха 3 000 лв. в кутиите за Анна-Мария

Кутиите бяха поставени в автобуси на бургаската превозваческа фирма "М-Бус". Средствата да предадени на семейството на момичето. От фирмата ще направят допълнително дарение за детето.

Анна-Мария страда от "Сарком на Юнг". За лечението й в чужбина са нужни 100 000 евро. Тя беше оперирана по спешност в болница в София. Лекарите отстраниха част от тумора, който  притиска нервните центрове и я е парализирал от кръста надолу. В момента момичето се възстановява и може да движи леко стъпалата на краката си.

"В понеделник вечерта се върнахме от София, където Анна – Мария проведе третата химиотерапия от лечението си. Въпреки че  все още не може напълно да движи краката си, тя е с повдигнат дух и е положително настроена. След 10 дни трябва да заминем за Турция, където ще й бъде направен ядрено-магнитен резонанс и ще очакваме становището на лекарите там, доколко лечението може да продължи в България", каза майката на момиченцето – Донка Гепова.

По нейни данни досега в банковата сметка са събрани 89 000 лева (близо 45 000 евро), а необходимите средства са около 100 000 евро. Схемата на лечение, която е изготвена от лекуващия  лекар в ИСУЛ,  включва провеждане на шест химиотерапии в България, последвани от лъчетерапия, която трябва да се направи в чужбина и още шест химиотерапии на родна земя. Последната крачка е трансплантация на стволови клетки. Семейството още чака отговори от клиники – няколко в Германия са отказали, защото нямат място, други скоро трябва да отговорят. Лечение в клиники в Израел би струвало  76 000 евро, но само за химио и лъчетерапия без така нужната трансплантация. Затова в момента родителите обмислят, къде да лекуват детето им.

Междувеременно докато се съберат нужната сума кампаниите проодължават. Тази вечер, чертвъртък, в София ще се проведе благотворителен концерт с участието на Дани Милев, Искрен Пецов, Теодор Койчинов, Нора Караиванова & Бисер Иванов и още много популярни изпълнители. Приходите от билетите ще отидат за лечението на малката бургазлийка. Концертът ще в 20:00 ч., в Maze Club.

Всеки, който иска да дари, може да го направи на банковата сметка на детето: BG45UNCR70001521223876 / UNCRBGSF / unicredit bulbank / Anna Maria Radostinova Gepova.