DSC_6828

DSC_6828

Пуснаха басейна на Минералните бани

туристическите посещения. В тази връзка беше преценено, че един съвременен спортен център ще се впише добре в концепцията за развитие на територията.

Днес в качествата на новия басейн се увериха кметът Димитър Николов, заместниците му Красимир Стойчев и Лорис Мануелян, директорът на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов.

Новото съоръжение се намира на територията на старата база "Черноморец". На негово място имаше запустял терен, обрасъл с тръни.

Сега там работи открит плувен басейн (25 на 12.5 м.) с обслужваща постройка, изградена рампа и тоалетни, осигуряващи нормален достъп на хората с увреждания. Той ще се ползва за тренировъчна дейност от бургаските клубове, но и за удоволствие - от бургазлии и гостите на града.

Строителството на басейна струва 400 000 лв., осигурени от Община Бургас, и е част от реализацията на по-голям проект. За догодина се предвижда закриване на плувната база с купол (лека конструкция), изграждане на 2 игрища за мини футбол с изкуствена настилка, 1 тенис корт и 1 игрище за баскет/волейбол. Към съществуващия футболен терен ще бъде направена трибуна.

Днес посетителите на новия басейн видяха интересна програма, включваща изпълнения на младежи от клуб по художествена гимнастика "Черноморец Бургас" и КСТ "Бургас 75", демонстрации на СК "Започни да плуваш" и Асоциацията по водно спасяване. 

През 2011 година Община Бургас ще възстанови още дейността на басейните в СОУ "Константин Петканов" и ОДЗ №9 "Делфин" - и двете учебни заведения се намират в комплекс "Меден рудник".