Plik

Plik

Пуснаха пощенски плик за 50-я рожден ден на вестник "Слънчев бряг"

50-годишнината на несебърския вестник "Слънчев бряг прес". Тиражът е лимитиран - 2 772 броя. Илюстрацията на плика, отразяваща символиката на годишнината е творение на несебърския художник Радослав Ралев. Ритуалът по валидирането на пощенския плик се състоя в големия салон на Пощенската станция в новата част на град Несебър.

Plik1 В изпълнение на заповед №РД-08-374/01.08.2011 актът по полагането на първото клеймо на специално изработения за случая печат стана под въздействието на ръцете на: кмета на Община Несебър Николай Димитров, Лиляна Драгоева-директор на ТП "Български пощи" - Бургас и Мара Момчилова - собственик и управител на фирма "Марам" - издател на вестника.

Церемонията, на която присъстваха служители на ТП "Български пощи", представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, СП "Българска филателия и нумизматика" бе открита от отговорния редактор на изданието Максим Момчилов. Тържеството за валидацията бе почетено и от зам.-областния управител на Бургаска област Златко Димитров, общинските съветници Христо Тодоров, Румен Кулев и Пейко Янков, представители на бизнеса и граждански сдуружения. Получени бяха поздравителни адреси за събитието от Вежди Рашидов - министър на културата, от Сливенския митрополит Иоаникий, ексомбудсмана на републиката Гиньо Ганев, от Съюза на българските журналисти.

Най-нетърпеливите използваха възможността веднага да се наредят на опашка пред гишетата в пощата, за да се снабдят с пликове с печата на валидацията. С течение на времето стойността на един валидиран плик се покачва от само себе си и конкретно за България е достигала и до 125 лева.

Максим Момчилов