Първа пролетна победа на "Черноморец-Бургас" Стадионът "Лазур" е все още в реконструкция и ще отвори врати за мача с "Левски" на 3-ти април.

Възпитаниците на мениджъра Красимир Балъков доминираха срещу съперника от Мездра почти през всичките 90 минути. Победата им можеше да бъде още по-изразителна, ако не бяха множеството пропуски. Все пак тимът се оттегли на почивка с надежден аванс от два гола. Вкара ги Ектор Гонзалес от статични положения. В 17-ата минута венецуелецът с италиански паспорт реализира дузпа, отсъдена от рефера Атанас Димитров за нарушение срещу капитана Пламен Крумов. След 5 минути Крумов беше съборен и Гонзалес порази мрежата от пряк свободен удар.

През второто полувреме черноморци понамалиха оборотите. Право да изпълнява дузпа получи и "Локомотив". Вратарят Паскал Борел обаче отрази по блестящ начин силния шут от бялата точка на Страти Илиев. Минута преди края Крумов проби великолепно и комбинира с Карбони, който върна към Педриня и резервата оформи крайния резултат 3:0.

В следващия, 21-ви, кръг от първенството на "А" група "Черноморец-Бургас" гостува на "Пирин" - Благоевград на 29-ти март.

"Най-радостното за мен в мача с "Локомотив" от Мездра е това, че най-добри в състава бяха най-младият и най-опитният. 17-годишният Георги Терзиев израства с всеки изминал мач, а Пламен Крумов поведе момчетата към победата като истински капитан", заяви на пресконференцията след победата с 3:0 мениджърът на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков.

"За втори пореден път футболистите показаха дух и характер, бориха се до края и заслужено спечелиха. Само който не е бил в Сливен, може да си помисли, че мачът е бил лесен. С много борба и себераздаване на целия отбор извоювахме победа срещу добър съперник. Сега най-важно е да възстановим силите си, защото в понеделник ни чака много тежък сблъсък с "Пирин" в Благоевград", коментира още Балъков. Той не пропусна да похвали домакините от Сливен за перфектната организация на двете домакинства, които "акулите" изиграха на стадион "Хаджи Димитър". "Благодарни сме за гостоприемството  и добрия терен. Стадионът в Сливен е сред малкото в страната, които са за пример. Подкрепяме Йордан Лечков в становището му, че са нужни спешни мерки за подобряване на условията и по другите стадиони", каза мениджърът.