SnyagV2

SnyagV2

Първи сняг във Варна които контролират дейностите по снегопочистването в община Варна, ще бъдат разширени, като екипите ще работят на терен, за да имат преки наблюдения върху работата на фирмите, избрани да поддържат уличната мрежа в зимни условия. Новата организация стана факт със заповед на кмета Иван Портних, предаде nakratko.bg.

Досега тези комисии се състояха от двама души, а вече за всеки район в тях ще има представител на районното кметство, на дирекциите „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”, “Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ и на ОП „Инвестиционна политика”. Тези комисии ще следят не само за почистването на пътните артерии, а и за състоянието на районите около спирките и подлезите.
С цел адекватна реакция при снеговалеж, представители на общинската администрация днес направиха поредна среща с фирмите, отговарящи за снегопочистването на територията на Варна. Ново изискване към тях е да предават документите си за извършените дейности по почистването до дни след тяхното извършване с цел по-добра отчетност на работата им.
Цялата налична техника на фирмите е включена в GPS система, която се проследява от общината. Всяка фирма разполага с оперативен план за работа при зимни условия и с график за дежурства на ръководителите и водачите на МПС за целия зимен период. Всички фирми имат осигурено минимално изискуемо количество необходими инертни материали и химически вещества за обработка на пътните платна.
Фирмите, които поддържат уличната мрежа, общинските пътища и участъците от републиканските пътища в района на община Варна при зимни условия за сезон 2013-2014, са:
1.„Инжстройинженеринг+ЕООД – район „Владислав Варненчик”, кметство Казашко и кметство Тополи
2. ДЗЗД „Зебра Варна” – район Аспарухово, кметство Звездица и кметство Константиново.
3. ДДЗ „Варна Строй 2012” – район Младост, кметство Каменар
4. ДЗЗД „Обединение АБ Варна” – район Одесос
5. Хидрострой АД – район Приморски
Към момента фирмите разполагат с осолен пясък изсушен – 50 тона, магнезиева луга – 80 тона, разсол за пътищата – 30 тона, сол техническа – 15 тона, калциев дихлорид – 2 тона.
Всички дружества показаха в наличност по-големи от изискуемите количества материали, както и специализирана техника.