P1010222

P1010222

Пъстра програма за Деня на детето в Поморие

ОФК "Поморие" и ОС на БФС Бургас. В него ще премерят сили отборът на ОФК "Поморие" и още девет отбора от бургаска област.

Ротари клуб "Поморие" и тази година организира за децата традиционното състезание за майсторско колоездене. Поканени да участват са всички деца на възраст от 5 до 14 години, както и техните родители (за морална подкрепа). Състезанието ще се проведе в градинката пред църква "Рождество на Пресвета Богородица". Регистрацията на участниците ще започне в 09:00, а началото - в 10:00 часа. От Ротари клуб "Поморие" обещават големи награди за победителите и празнична торта за участниците.

От 10:30 часа на централния площад децата от ОДЗ "Детелина" ще изнесат празничен концерт. Те ще се забавляват с песни, танци и много награди.

Народно читалище "Светлина1939" и Център за обществена подкрепа Поморие организират тържество със съдействието на ОУ "Христо Ботев" и ЦДГ "Веселушко". Празничната програма започва в 11:00 часа, в градинката пред читалището и на нея официално ще бъде открит летният детски център за изкуства. Занятията в центъра започват от 3 юни и ще продължат през целия месец. Всички деца ще имат възможност да изучават и практикуват различни видове изкуства всеки ден от седмицата и то абсолютно безплатно.

От 13:00 часа на същото място ще започне "Голямото рисуване на малките художници". Хепънингът е организиран от арт център "Орхидея" и народно читалище "Светлина – 1939". Децата ще могат да рисуват върху опънато на стативи многометрово платно без начало и край, символизиращо житейския кръговрат.

Народно читалище "Просвета 1888" осигурява  три безплатни кинопрожекции. Филмът "Операция Четири лапи" ще се излъчва със свободен вход на 1 юни от 16:30 часа и на 2 юни от 10:00 и 16:30 часа.