DSC_9644

DSC_9644

РБ без кандидат за кмет в Бургас оттегли кандидатурата си. Общинският председател на "Движение България на гражданите" беше номиниран преди два месеца от Националния съвет и общинската структура на ДБГ за кандидат-кмет. "Още в началото заявих, че приемам това, като сериозен ангажимент и съм готов да се кандидатирам, само ако получа подкрепата на останалите партии в Реформаторския блок. Приех тази номинация, с ясното съзнание, че по този начин Реформаторският блок ще получи възможност да носи отговорност пред своите избиратели, а те самите да получат своя алтернативен десен избор за управлението на Бургас", каза в своя декларация разпространена до медиите днес Живко Табаков.

През последните седмици той е провел няколко професионални срещи с кмета Димитър Николов, по време на които му е представил основните акценти в своята програма - а именно през следващия мандат туризмът да се превърне в основен приоритет за Община Бургас и да се предприемат мащабни мерки за превръщането на града в целогодишна туристическа дестинация. "Господин Николов прие с готовност голяма част от моите предложения и пое ангажимент за изпълнението им през следващия управленски мандат. Това е причината днес да оттегля своята кандидатура за кмет на Община Бургас.

Заедно с оттеглянето на моята кандидатура, призовавам партиите от Реформаторския блок и техните членове и симпатизанти да подкрепят Димитър Николов за кмет на община Бургас. Това ще бъде предпоставка за формиране на стабилно дясно управляващо мнозинство в следващия Общински съвет, от което Реформаторският блок ще бъде важна и неизменна част", се казва още в декларацията на Живко Табаков.

"Имам самочувствието и експертността. Не съм се договарял с никого за нищо. Решението да оттегля кандидатурата си е лично. До няколко дни ще стане ясно кой ще бъде водачът на листата за общински съветници на Реформаторския блок в Бургас", каза пред Черноморие Табаков. На въпрос на сайта ни: "Как ще контролира изпълнението на поетите от Димитър Николов ангажименти, ако спечели нов кметски мандат?", Живко Табаков отговори така: "Дай Боже да съм общински съветник, това ще стане с действия в местния парламент. Реформаторският блок ще бъде фактор в следващия ОбС на Бургас. Ако г-н Николов не изпълни поетите ангажименти, ще има опозиция в наше лице".

Галерия