Ремонтираха Дом майка и дете в Бургас

Монтирана е и нова кислородна инсталация, включваща кислородни постове с дозиметри.Отделението разполага и модерен ехограф, с много добри диагностични възможности. Част от средствата, изразходвани за ремонта са от дарителската сметка на дома.

 

В момента, отделението разполага с 13 кувьоза, 3 от които са нови (1 дарение, а 2 закупени със средства по инвестиционен проект). В отделението имат спешна нужда от закупуване на още поне 3 нови, но за съжаление, към този момент, тя остава неудовлетворена. Мебелировката на помещенията се оказва друг сериозен проблем. Много от мебелите, предлагани на пазара, не разполагат с покритие, което да е устойчиво на съвременните препарати за дезинфекция на подобно помещение. Мебелите, отговарящи на тези изисквания са много скъпи и поради тази причина част от отделението е оборудвано със стари такива.

В отделението се прави за първи път основен ремонт, каза завеждащата д-р Венета Филипова, която е с над 30-годишна практика. В това отделение се приемат новородени с тегло от 1000 грама, които се отглеждат в кувьози до достигане на нужните показатели за отглеждане в нормална среда.

Домът от скоро има и интернет сайт www.dmsgd-bs.com. Домът има и собствена фен-страница в най-популярната социална мрежа Facebook.