DSC_6811

DSC_6811

Ремонтират четири булеварда във Варна

"Владислав Варненчик" и този на кръстовището на булеварда с улица "Георги Бенковски" до Образцов дом, подлезите на булевард "Христо Ботев" до Юнашкия салон и пред пощенски клон №23 на територията на район "Владислав Варненчик".

Най-сериозните ремонти са в централния и в подлеза до Образцов дом. В тях се извършва подмяна на осветлението, почистване на отводнителните канали, смяна на решетките, ремонт на облицовката на бордовете, шапките и таваните, почистване на стените от графити и рисунки. Ремонтите трябва да приключат до края на март, като подлезите няма да бъдат затваряни за преминаване от пешеходци, уточни Тимов.

През миналата година бяха ремонтирани всички пешеходни подлези по булевард "Княз Борис I", в участъка от булевард "Цар Освободител" до кръговото кръстовище – изход от "Алея Първа". В тях е подменена хидроизoлацията, ремонтирани са съществуващото осветление и таваните, стените са почистени.

Въпреки това, няколко месеца по-късно, по-голямата част от обновените подлези отново са надраскани с графити и рисунки. "При строително-ремонтните дейности специално внимание беше обърнато за осигуряването на достъпна среда за хора с увреждания и майки с колички. За тази цел бяха изградени подвижни рампи. Такива рампи бяха монтирани в подлезите по трасето на Интегрирания градски транспорт на Варна", обобщи Тихомир Тимов.