20120615140932-opera

20120615140932-opera

Ремонтират Операта във Варна за 4,3 млн. лв.

с най-нова техника - озвучителна и осветителна, въртяща сцена. Предстои и реновиране на салона, което ще допринесе за по-добра акустика.
Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет. Стойността му е 4,3 млн. лв. Предвидено е подмяна на дограмата на сградата, реновиране на външната фасада на Операта, както й смяната на столовете и обновяване на цялата декорация. Цялата конструкция на балконите ще бъде подменена, предвидена е и специална рампа за инвалиди.
Фирмите, които са спечелили обществената поръчка на са "Лъки", "Одесос строй" и "Европлам". Ремонтът ще продължи 4 месеца.
Варненци и гостите на града могат да направят дарение за ремонта на сградата. Имената им ще бъдат изписвани в специална книга или на мемориални плочи в зависимост от средствата, които са дарили.
Предвижда се кампания "Стол на спонсора" за любителите на театралното и оперно изкуство. Всеки, които желае ще има възможността да си запази място за целия сезон срещу определена сума. На гърба на стола ще има табелка с името му и мястото няма да се продава. 
Стойността на закупените места за един сезон започват от 1500 – 2000 лв. за първи ред и 1000 – 1500 за втори.

Днес+