DSC_5598

DSC_5598

Рейзи няма да сменя заместници. Нов съветник влиза от ГЕРБ

заместник-кметовете си. Това заяви той, след като положи клетва за третия си мандат като кмет на морската община, отговаряйки на въпрос на сайт "Черноморие". И през следващите четири години Рейзи ще работи заедно, както досега, с Катя Стоянова и Петя Чапепова. Стоянова положи днес клетва като съветник, избрана от листата на ГЕРБ, в новия ОбС на Созопол. Тя обаче ще подаде заявление за напускане на местния парламент и на нейно място ще влезе Светлана Лулева, научи "Черноморие".

- Г-н Рейзи, ще има ли промяна в екипа ви?
- Промяна в офицерския състав няма да има. За по-долните етажи от администрацията още не мога да кажа. Имахме забележки и грешки, които допуснахме по време на четиригодишния ни мандат. Ще ги отстраним и продължаваме напред.
- След като положихте вече клетва пред Общинския съвет, кое е първото нещо, което ще направите като влезете в кабинета си в Общината?
- Имам да довърша няколко проекта - да завършим пристанището в град Черноморец, не е отчетен водният цикъл. Разбира се, че има и други конструктивни неща, които трябва да приготвим за следващата година. Бързаме заедно с новата председателка на ОбС да се сформират комисиите в Общинския съвет и да започнем работа.
- Коя оперативна програма очаквате да бъде отворена, за да може да кандидатства община Созопол със свой проект?
- На този етап, според информацията, която имам, е свързана със селските райони. Необходимо е да бъдат асфалтирани пътища по селата и да се реши проблемът с водата. 
П.С. За председател на ОбС в Созопол бе избрана Красимира Германова от ГЕРБ.

Галерия