DSC_1664

DSC_1664

Родилката от Средец почина. Борят се за живота на бебето

Официална информация до медиите бе изпратена днес в 14.00 часа, след запитване на сайт Черноморие. От здравното заведение потвърдиха, че има такъв случай. Родилката е била приета с пълно преждевременно отлепване на плацентата и фундроянтно развитие на ДИК синдром.

Въпреки бързата реакция и неимоверните усилия на лекарските екипи от Бургас и републиканските консултанти, пристигнали на място в болницата, състоянието на младата жена остана критично. Борбата за спасяване на живота й продължи повече от 25 часа, съобщиха от болницата.

На пациентката е направено оперативно родоразрешение по спешност. До обяд днес са й преляти 16 сака прясно замразена плазма от кръвната група АВ (+), като са използвани наличните количества на Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора. В съобщението на болницата бе отправен призив за даряване на кръв. Мнозина са се отзовали на него. Часове след това са преляти още 10 сака. Въпреки взетите мерки, жената почина тази вечер.

Бебето е настанено в отделението по "Неонатология", където специалистите му провеждат интензивно лечение и се борят за живота ми. Лекарите полагат усилия за стабилизиране на детето и извеждането му от състояние на риск.