DSC_2817

DSC_2817

Родители на първолаци на първа среща в СУ Иван Вазов

Такава родителска среща с учебното заведение се организира за първи път по идея на директора Виктор Григоров. Желанието на ръководството е тя да се превърне в традиция и чрез нея родители да могат да се запознаят с възможностите за обучение на своите деца.

На срещата присъстваха родители, чиито децаDSC_2827 в момента са в предучилищната група в училището, както и такива, които за първи път прекрачват прага на учебното заведение.

За новата учебна година СУ "Иван Вазов" обявява прием в две паралелки първи клас. 

Първи "а" клас ще е с разширено изичаване на английски език, като се предвижда и изучаването на немски език от V клас. Децата ще имат възможност да избират и между часове по изобразително изкуство и керамика.

Първи "б" клас е с разширено изучаване на немски езикDSC_2832 до VII клас по образец на "Дойче шуле", като се предвижда учене и на английски език от V клас. Учениците ще могат да избират допълнително изучаване на танцово изкуство в три модула - аеробика, стандартни и народни танци.

От училището си поставят амбициозната цел в края на VII клас да предложат на учениците, които ще бъдат приети от тази година първи клас, възможност да положат изпит за сертификат на Гьоте институт в училище и на аналогичните изпити по английски език на ниво Б2 по Общоевропейската езикова рамка.