DSC_3289

DSC_3289

Родни полицаи прилагат чешки опит

на МВР и областните му центрове в страната. Участниците в проекат днес се събраха на заключителна среща в Бургас. Партньори по проекта са организация от Чехия, по чиято методология се работи и полицейския колеж в Измир, Турция.

В провежданите до момента пилотни обучения в Бургас се включиха полицейски служители от различните звена, като освен от "Охранителна" и "Криминална полиции", са ангажирани служители от администрацията, сектор "Пътна полиция", "Гранична полиция", "Български документи за самоличност" и др.DSC_3307

В рамките на проекта се проведоха общо 8 двудневни семинарни обучения по изведените, като ключови за работата на полицейските служители компетенции : "Ефективна комуникация", "Сътрудничество / Работа в екип", "Решаване на проблеми", "Ефективност", "Планиране и организиране", "Активност и инициативност / Проактивен подход", "Издръжливост на стрес" и "Учене през целия живот".

В рамките на проекта са обучени 30 психолози, които от своя страна са извършили обучението с полицаите в седемте центъра в цялата страна. Общо са обучени 920 служители в системата.

Желанието е тези обучения да станат практики. Вече има подадени 30 заявки за това, каза Бисерка Казакова кординатор на проекта от страна на Института по психология към МВР.