Lora

Lora

Роднини търсят справедливост за премазаната от моторист Лора

Първоначално мотоциклетистът, причинил катастрофата, беше осъден на 2 години условно с 4 години изпитателен срок, съобщиха от фондация "Безопасни улици от Валя". Делото приключи без знанието на близките на Лора, както и в пълно информационно затъмнение за адвокатите им. Бащата на момичето получил призовка да отиде в съда, за да си вземе документите, а там разбирал, че шофьорът, който отне живота на дъщеря му, си е признал вината и получил условна присъда.
20-годишната Лора загина през лятото на 2011 година във Варна, блъсната от мотоциклетист на пешеходна пътека. На 31 август близки и приятели направиха жива верига на лобното място на момичето и поднесоха цветя в нейна памет. Идеята на инициативата беше да се призове за повече внимание на пътя, за контрол от страна на властите, както и за това общината да вземе мерки за затварянето на булеварда за пешеходци или пък да се въведат други ограничения на движението, за да не се допускат повече трагедии.
През месец юли 2011 година в цялата страна започна доброволната и благотворителна инициативата "Пътека от рози срещу войната по пътищата". Инициативата бе посветена на Валя – 12-годишно момиче, което беше блъснато на пешеходна пътека на 17 юни 2011 година в Бургас, както и на всички жертви на войната по пътищата.

Днес+