DSC_7263

DSC_7263

Романтичен тур с велосипед във "Включи града"

минало, настояще и бъдеще" и се финансира по оперативна програма "Регионално развитие".

Бургазлии ще могат да видят какъв е градът им през очите на агенция "Шпука турс", които ще проведат няколко оригинална тура с велосипеди. Гостите от Израел пристигат специално за фестивала и ще се включат в него с техния пърформанс на колела. Те ще събират случайни минувачи, ще ги качват на велосипедите си и ще им показват различните лица на града - романтичния, архитектурния, спортния.

Много изложби, кино премиери, пърформанси, уъркшопове са включени в програмата на фестивала. Той ще бъде открит на 23-ти март от 19.00 часа с "Огнена магия" на театър на огъня и сенките "Фаертър". Два спектакъла са с начален час 22.00 часа на 23-ти и на 24-ти март в културен център "Морско казино" - "Незапарен чай" и "В животинска кожа".DSC_7299

Бургаския куклен театър ще представи спектакъла за деца "Кокошка с брошка" на 24-ти март от 14.00 часа в детския кът "Стената на приказките". "След представлението децата ще могат да се докоснат до оригиналните кукли, с които играем в театъра и да поиграят с тях", сподели директорът Христина Арсенова.

В програмата ще участва и театралната студия към Младежки културен център с ръководител Румен Велев. Студентите от БСУ ще представят своя спектакъл "Римска баня". В пърформансите ще участват и танцова школа "Дюн", както и брейк клуб "Бляк стайл" и други.

Уъркшоп по журналистика ще събере ученици, тийнейджъри и хора на различна възраст в трите фестивални дни. Журналисти, фоторепортери и оператори, членове на Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас, ще обучават желаещите да се докоснат до професията. Всяка сутрин от 10 до 11 часа в шатрата на дружеството ще бъдат поставяни задачите. Участниците ще могат да снимат и да напишат своя репортаж за фестивала и това, което ги е впечатлило и провокирало. Следобед от 15 до 17 часа ще могат да споделят написаното и заснетото с журналистите. Текстовете и снимките ще бъдат обсъдени, коментирани. Най-добрите ще бъдат отпечатани и подредени всеки ден в импровизирана изложба. Подбрани текстове и фотографии ще бъдат включени и в бюлетина на фестивала, който ще излезе в два броя. Записвания за журналистическия уъркшоп на сайта на фестивала "Включи града" и на e-mail: [email protected].