С 250 000 лв. за разкопките на Каструм Домини Константин Гребенаров дадоха началото на археологическия сезон в града. Те разгледаха мястото, където се провеждат разкопките заедно с ръководителя на екипа Кръстина Панайотова. Отпуснатите средства са предназначени за разчистване на района и за консервация на направените до този момент разкрития.

В крепостта е открита и църква от самия Божидар Димитров преди 2 дни. Очакванията са, църквата да се окаже една от най-големите. Като план на разположение, тя повтаря църквата "Пантократор" в Несебър.

Що се отнася до "Крепостта на феодала", тя не случайно е била построена на носа. Този род крепости пазят господаря както от външен враг, така и от бунтове на местното население. Кулите са били високи 12-15 метра и от там феодалът е можел да наблюдава едновременно провлака и чак до Маслен нос. Интересен факт е, че един от управителите, за които се знае, че са управлявали от тази крепост е бил потомък на пират. Има документи за човек на име Кривич, вероятно славянин, който през 1287г. е отбелязан като пират във Венецианските книги, в които се записват всички пиратски акции върху техни галери в Черно море. През 1352г. човек със същото име - Кривич  е управител на Созопол. Възможно е през 1287г. записаният като пират Кривич, също да е бил управител.