IMG_6781

IMG_6781

С 300 000 евро в Царево правят парк за отдих проект "Парк Царево - Център" по Мярка 3.1 от Стратегия за развитие на "Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево".

Целта на проекта е да бъде цялостно възобновен и модернизиран съществуващ парк, намиращ се срещу старата автогара – от бившата баня до сградата на Районен съд Царево. С реализирането на проекта ще се обособи един атрактивен, модерен и обезопасен парк, който съчетава възможностите за отдих, почивка и забавление на жителите и гостите на Царево. Проектът е на стойност 300 хил. евро и се финансира на 100% от Стратегията.

Съветниците гласуваха за частичното изменение на Подробния устройствен план - план за регулация и застрояване в квартал "Василико", като бяха обособени два парцела. Единият се отрежда за площадка за игра, а другият за рибарско селище. Това бе необходимо за финализиране на проект "Паркоустройство и благоустройство град Царево", чрез който ще бъдат изградени три детски площадки за игра на открито. Площадките ще се намират в Морска градина - Царево. Общата стойност на проекта възлиза на над половин милион лева и се финансира на 100% по Програма за развитие на селските райони.