DSC_9616

DSC_9616

С 350 000 лв. ремонтират Родилното в Бургас

още условията за родилките и работещите в отделението.

1 935 бебета са проплакали през 2013 година в Родилното отделение. Новородените са един випуск повече в сравнение с миналата година, похвали се завеждащият отделението д-р Антонио Душепеев на днешния професионален празник на родилната помощ. 1/3 от ражданията са станали по оперативен път.DSC_9607

Четири бебета са дошли на бял свят тази нощ. Малко след 8.00 часа днес е проплакал и Николай. Още 6 жени очакват да станат майки днес и разчитат на професионализма на работещите в Родилното.

"Очакваме около 12 раждания в резултат на ин витро процедури, които са извършени в звеното по асистирана репродукция към МБАЛ", каза д-р Душепеев.

На днешния празник, известен сред народа като Бабинден, бе спазена традицията родилка да полее на бабата, която е бабувала по време на раждането. Така Милена Денчева, която наскоро е родила поля с менче на завеждащия на отделение. Гости на празника бяха Севим Неджатиева - главен секретар на Областна управа Бургас, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, директорът на Здравната каса в Бургас д-р Таня Макшева, кметът на община Бургас Димитър Николов, прокуристът на МБАЛ - Бургас д-р Бойко Миразчийски.