738_3886

738_3886

С държавни пари продуцират 10 детски песни близо тридесетгодишна история и сериозен принос за българската музикална култура, но в последните години не се провежда.

В България няма друг формат, в който да се продуцират нови детски песни - песни със съвременни аранжименти, с висока художествено-музикална стойност, съобразени с възможностите на децата изпълнители.

Още едно преимущество е и възможността на млади автори да реализират идеите си в областта на детското творчество като алтернатива в общото пространство на българската музикална култура, при спазване на закона за авторските права.

Студийните записи са осъществени от деца изпълнители от хорова школа "Милка Стоева" с ръководител Светла Стоева и вокална група "Морски песъчинки" с ръководител Милена Добрева.

Чрез Министерството на културата екипа на сдружение "Сладкопойна чучулига" получи финансова подкрепа по програмата за подпомагане на професионални творчески проекти в областта на музикалното творчество. По този проект са тиражирани аудио дискове, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на бургаските училища и детски градини.