DSC_0048

DSC_0048

С кадиш почитат жертвите на атентата Ейал Ифрах, Гилад Шеар и Нафтали Френкел, станали невинни жертви на терористичен акт преди 2 години на "Летище Бургас". Възпоменанието е тази вечер от 17.30 часа в бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" и се организира от Центъра за еврейско-българско сътрудничество "Алеф".

В този ден всички еврейски общности по света ще запалят свещи и с възпоменателни церемонии ще почетат паметта на момчетата, чийто млад живот бе жестоко и безпричинно прекъснат. 

Още от създаването си в началото на годината центърът за българо-еврейско сътрудничество "Алеф", с председател Алберта Алакалай, си постави за цел да съдейства за контактите и взаимната солидарност между различните националности и така да даде отпор на ксенофобията, често водеща до тероризъм.

Чрез организираната в Бургас церемония "Алеф" изразява своята морална подкрепа към роднините на убитите младежи и твърдо декларира позицията си против терористичните действия, насочени не само срещу евреите по света, но и срещу човечеството въобще. 

Учредителите на организацията канят всички свои членове и приятели, гражданите на Бургас и представителите на местни и държавни институции да изразят съпричастност към страданието на близките на невинните жертви. Така те ще кажат и своето "не" на тероризма по света.