DSC_9892

DSC_9892

С петдневни тържества Търговската отбелязва 110 г.

20 години след откриването на първата Търговска гимназия в България, която се намира в Свищов. За голямата годишнина на училището днешните поколения ще научат от подредената фото изложба във фоайето на сградата. В експозицията последователно и подробно се проследява в снимки дълголетната история на бургаското учебно заведение.

За своята годишнина ръководството и педагогическият колектив се е постарало да покаже най-значимите събития, както и да представи пред бургаската общественост способността на своите възпитаници, не само в областта на икономическите и математически дисциплини, но и талантите им в различни арт изяви. Нагледно това ще може да се види на тържествения концерт "Търговска гимназия и ПРИЯТЕЛИ", който ще започне в 18.30 часа на 30-ти септември в Държавната опера при вход свободен. Така на една сцена ще се изявяват приятели на гимназията - от Професионалната гимназия по химия,  детски фолклорен танцовия ансамбъл "Радост" към ОДК, клуб по спортни танци "Бургас 1975" и други. Редом с гостите-изпълнители умения ще покажат младите таланти от гимназията - популярен гайдар, нодителка на отличия по художествена гимнастика, катто и изгряваща изпълнителка на български фолклор. Основна тема на концерта е приятелството, което ще остане или остава за цял живот между ученици от различни бургаски училища. В богатата програма за празника на Търговската са включени ученическо състезание, спортен празник и други.

Апогей на тържествата е гостуването на Сливенският митрополит Иоаникий. Дядо владика идва на 1-ви октомври, когато в 14.00 часа ще извърши водосвет в ремонтираната сграда.

За всички изяви, включени в програмата, са поканени бивши преподаватели и възпитаници на 110-годишната гимназия.

Галерия