DSC_8248

DSC_8248

С трима съветници Сила превзе ОбС-Несебър

и Сотир Наумов са представители на коалицията, които влязоха в новия местен парламент на морската община. Оказа се, че с правилно изиграни карти коалицията ще играе решаваща роля през следващите четири години. Така "МОРЕ", която имаше важна роля в предишните два съвета и свой председател, ще влезе в ролята на опозиция. Поне това показва днешният първоначален вот на съветниците, които с тайно гласуване избраха новия председател на ОбС-Несебър за мандат 2015-2019 година.

В началото на сесията бяха номинирани двама - досегашният председател Благой Филипов (на снимката правият вдясно) от "МОРЕ" и Румен Кулев (на снимката правият вляво) от "Сила". След преброяване на бюлетините стана ясно, че за Филипов са гласували 9 съветници, а за Кулев - 11. Във вота участваха 20 съветници от всички 21.

В местния парламент влизат - "МОРЕ" със 6 съветници, "Българска социалдемокрация" - 5 съветници, местна коалиция "Свободен избор за либерална алтернатива" (СИЛА) - 3 съветници, ГЕРБ - 3-а съветници, коалиция "Зора" - 2-а съветници и коалиция "БСП - ПК "Тракия" - 2-а съветници.

Ако хипотетично се предположи, че за Румен Кулев са гласували съветниците от "Сила", "Българска социалдемокрация", "БСП - ПК "Тракия" общият брой прави 10 съветници. Това означава, че един от "Зора" е подкрепил Кулев. Ако сметката е вярна, това означава, че за другия кандидат Филипов са гласували респективно всички 6 съветници от "Море" плюс 3-а от ГЕРБ. Интересно би било кого би подкрепил Венелин Ташев от "Зора", който днес не присъства на полагането на тържествената клетва и не взе участие в избора на нов председател.

Изборът на председател на ОбС Несебър се превърна в състезание с коне. Четете за тайни вот тук.

Галерия