Gabeva1

Gabeva1

С виенско настроение посрещат в Морската градина

на Бургас. Популярна класическа и филмова музика ще звучи от открита сцена "Охлюва" през целия летен сезон. Атрактивната инициатива "С виенско настроение" се прави по идея на  Илияна Гъбева, член на Комисията по култура, туризъм, вероизповедание и читалищна дейност в ОбС-Бургас. Музикалното събитие се провежда в съботните вечери  от 19 ч. до 20. 30 ч., като в рамките на час и половина звучат едни от най-известните произведения на композиторите Щраус, Брамс и др.

"Първата музикална вечер "С виенско настроение" вече е факт и към нея имаше много голям интерес. Жителите и гостите на града бяха приятно изненадани от музиката на открито. Подобни събития са част от културния живот на европейските столици и винаги съм имала амбициите в Бургас също да се организират подобни музикални вечери. Нашият град по нищо не отстъпва с красота и неповторима атмосфера на градове като Виена и Берлин. Съвместно с община Бургас решихме атрактивното събитие да се провежда в съботните вечери", сподели Илияна Гъбева, която е дългогодишен артист-оркестрант в Държавната опера и балет в Бургас.

В музикалния формат "С виенско настроение" участват два струнни квартета и едно трио с акустични китари и ударни инструменти от Държавната опера и балет в Бургас. По програма атрактивните концерти на открито ще продължат на 23 и 30 юни (събота). През следващия месец талантливите музиканти ще забавляват посетителите на Морската градина на 21 и 28 юли, като часът остава непроменен.

"Предвидили сме инициативата да продължи и на 12 и 18 август, а през септември, ако времето е благоприятно за откритата сцена, сме определили 1 и 8 като дати. Амбицията ми е освен популяризиране на класическата музика, да подарим на всички едно красиво и стойностно преживяване. Надявам се тази идея да се превърне в част от културната програма на община Бургас през следващите години в духа на кандидатурата и за Европейска столица на културата", коментира общинският съветник и член на Комисията по култура, туризъм, вероизповедание и читалищна дейност в ОбС-Бургас.