P9142025

P9142025

С водосвет откриха нова градина в Поморие

и се намира в квартал "Север" в морския град.

"През тези четири години ремонтирахме много детски градини, но днес е особено вълнуващо да видя детска градина направена на терен, на който нямаше нищо. Преди година, ние не ви показахме картинки, а представихме пред P9142043вас намеренията си. Днес те са факт! Радостен съм защото няма нищо по-хубаво от това да видиш щастливи деца. Когато те са щастливи и ние, техните родители, също сме щастливи. Тази детска градина е ваша. От вас искам да я пазите и да се грижите за децат", каза кметът на община Поморие Иван Алексиев по време на официалното откриване. Той  преряза лентата заедно с директора на детското заведение Дора Арбова и Емил Гоцев, управител на фирмата, построила сградата.P9142001

Кметът изрази благодарността си към екипите, упорито работили по реализирането на проекта и увери, че тяхната работа не е приключила, защото предстои в най-скоро време изграждането на парк с пейки, спортни уреди и осветление на свободния терен в близост до новата градина.

На празника днес присъстваха и общински съветници, заместник-кметовете на Община Поморие – Янчо Илиев, Кунчо Гайдов и Илия Джингов, родители и учители.

В обединена целодневна детска градина "Слънчо" ще се обучават две групи с общо 50 деца. Градината разполага с обособени самостоятелни занимални, кътове за хранене, спални, гардеробни, модерен физкултурен салон и четири различни площадки – за спортно-подготвителни, сюжетно-ролеви, конструктивни и подвижни игри.

Галерия